Skip to main content

Tijdens de uitzending van op zaterdag onthulde Shownieuws dat Duncan Laurence probeerde een van de schrijvers van het nummer Burning Daylight buitenspel te zetten. Laurence is de vertegenwoordiger van Nederland op het Eurovisie Songfestival. In eerste instantie leek het nummer door vier mensen geschreven. Later bleek dat er nog een vijfde schrijver bij betrokken was. De vijfde schrijver werd echter niet genoemd in het eerste persbericht, maar pas later in een ander persbericht. Ook Spotify vermeldde de vijfde schrijver.

Ronald van Shownieuws legde uit dat Duncan Laurence geen geld met de schrijver wilde delen. Daarom noemde hij hem niet. Ook werd de vijfde schrijver niet op de hoogte gebracht van het feit dat het nummer was aangepast door een andere producer. Het is opvallend dat vier van de vijf schrijvers onder het label van Duncan vallen. Een bron dichtbij de schrijver en het maakproces beweert dat Duncan een lastig persoon is om mee samen te werken.

Duncan Laurence

Op zondag stapten Mia en Dion vol goede moed op het vliegveld naar Liverpool, waar het Eurovisie Songfestival plaatsvindt. Maar ook daar liep het mis. Volgens de bron die Ronald van Shownieuws heeft gesproken, bepaalt Duncan zelf wie er mee mag naar Liverpool. Daardoor zouden er mensen moeten thuisblijven die er eigenlijk wel bij hadden moeten zijn. Hoewel AVROTROS beweert dat de beslissing over wie er mee mag naar Liverpool wordt genomen door AVROTROS, de artiesten en het team, beweert de bron dat Duncan hier een groot aandeel in heeft. Ronald benadrukt dat hij Duncan niet wil beschuldigen, maar dat dit vooral door Duncan zelf komt.

Bekijk de beelden hieronder:

Bron: Shownieuws

Leave a Reply