Skip to main content

Na een maandenlang durende soap werd de transfer van Matthijs de Ligt naar Juventus afgelopen vrijdag eindelijk officieel bekend gemaakt. De 19-jarige verdediger van Ajax vertrekt voor een bedrag van minimaal 70 miljoen euro naar de kampioen van Italië. FC Abcoude, de eerste club van De Ligt, kan echter fluiten naar het geld van de miljoenentransfer.

Bij de transfer van Frenkie de Jong, die voor minimaal 75 miljoen euro naar FC Barcelona vertrekt, ontvangen zijn vorige clubs Willem II en RKC nog respectievelijk 6,3 en 3,7 miljoen euro. De KNVB heeft namelijk bepaald dat de clubs waar een speler in de jeugdopleiding hebben gespeeld recht hebben op een vergoeding van 5 procent.

Dit zou in theorie betekenen dat Abcoude recht zou hebben op 3,5 miljoen euro, ware het niet dat De Ligt er te kort heeft gespeeld om hier aanspraak op te maken. “We hebben 1500 euro gekregen toen hij zijn eerste contract tekende bij Ajax”, zegt voorzitter Winand Paulissen. “Helaas gaan wij er niet rijk van worden.”

Bekijk hier welke impact de transfer van Matthijs de Ligt op zijn relatie heeft:

Bron: RTLZ

Leave a Reply