11 paradijselijke plekken om te bezoeken voordat ze worden overspoeld door toeristen

Entertainmentnov 22 2016, 19:41
Misschien herken je het wel: je hebt het hele jaar hard gewerkt en kan er eindelijk even tussenuit voor je welverdiende vakantie. Echter blijkt bij aankomst op je bestemming het hotel vol te zitten met Nederlanders en zit snackbar Fred Kroket om de hoek. En in plaats van dat je tot rust komt, is er op het strand geen plekje te vinden en lopen er lallende dronkenlappen tot 6:00 uur ’s ochtends onder je balkon. De één vindt dit heerlijk, de ander juist verschrikkelijk.
Voor degenen die wel een tijdje zonder kroketten en landgenoten kan en even écht tot rust willen komen, heeft AXED 11 paradijselijke plekken uitgekozen waar je nu nog naartoe kunt voordat ze worden overspoeld door toeristen. Pak je kans, nu het nog kan!
1. Koh Rong, Cambodja
Als je echt even weg wilt van de beschaving, moet je het Cambodjaanse eiland Koh Rong bezoeken. Hier vind je geen auto’s, hoogbouw, drukke straten en zelfs geen WiFi. Alleen wat kleine hostels, barretjes en restaurantjes, direct aan het parelwitte strand.
2. Jose Ignacio, Uruguay
In de zomer wonen er in het dorpje Jose Ignacio slechts 300 mensen maar in de winter (de Zuid-Amerikaanse zomer) is de stad is gevuld met populaire sterren als Shakira. Er zijn volop luxe hotels en trendy restaurants. Jose Ignacio is een ideale plek voor rijke mensen die niet genoeg privacy hebben.
3. Bangladesh
Bangladesh is een prachtig land vol met een diverse natuur en cultuur en een rijke geschiedenis. Het toerisme in het land is nog niet ontwikkeld, maar er is genoeg te doen, bijvoorbeeld 's werelds grootste mangrove kust en het langste strand.
4. Sofia, Bulgarije
Sofia is een van de goedkoopste toeristische bestemmingen in vergelijking met andere Europese hoofdsteden. De hoofdstad stad van Bulgarije heeft een rijke historische architectuur. De voorspellen zijn dat Sofia niet lang meer in de schaduw zal blijven. Binnenkort zullen de straten vollopen met toeristen.
5. Ambergris Caye, Belize
Ambergris Caye Island is rijk aan geschiedenis. Op verschillende momenten woonden er Maya-indianen, walvisvaarders en boekaniers. Tegenwoordig trekt Ambergris Caye duikers uit de hele wereld vanwege de ligging in de buurt van het Belize Barrier Rif.
6. Myanmar
Myanmar (of Birma) is een klein paradijslijk landje in Zuidoost-Azie. Lange tijd was het land een dictatuur dat zijn grenzen zoveel mogelijk gesloten hield voor mensen van buitenaf maar sinds 2011 opent het langzaam zijn deuren en groeit het aantal toeristen explosief.
7. Apulië, Italië
Ook wat dichterbij, in Italië, zijn nog relatief onontdekte plekje voor de massa. De regio Apulië ligt in de hak van Italië, aan een prachtige blauwe zee met een gastvrije bevolking waar je nog in alle rust een zon- en strandvakantie kunt houden.
8. Zambia en Zimbabwe
Een van de mooiste plekken op aarde zijn misschien wel de Victoria Falls. Deze gigantische watermassa valt over 1,7 kilometer breedte meer dan 100 meter naar beneden in Victoria lake, een meer dat een natuurlijke grens vormt tussen Zambia en Zimbabwe. Vlakbij de watervallen ligt het Hwange National Park waar tal van Afrikaanse wilde dieren te zien zijn.
9. Busan, Zuid-Korea
De tweede grootste stad van Zuid-Korea is Busan. Busan wordt ook wel de zomerhoofdstad van Korea genoemd, want er zijn vele stranden te vinden.
10. Phu Quoc, Vietnam
Het eiland Phu Quoc is omgeven door witte zandstranden met kristalhelder water en smaragdgroene jungle. Het is de ideale plek om te duiken en kajakken.
11. York, Verenigd Koninkrijk
York is een van de mooiste en oudste steden in Engeland en heeft alles wat je in een echte Engelse stad verwacht. Volgens deskundigen zal York binnenkort overlopen van de toeristen dus haast je!