appiemussa1

Appie Mussa haalt uit naar de EBU en Israël: "O, die kunnen blijven, die kunnen doorgaan." (Beeld)

Entertainmentmei 13, 10:52
De Nederlandse delegatie van het Songfestival is teruggekomen vanuit Zweden. Onder andere Appie Mussa, Stuntkabouter en ook het televisie team zijn terug gevlogen met dezelfde vlucht. Appie was mee als de blauwe vogel die je zag in de clip van 'Europapa' en zou ook op het podium staan tijdens de finale. Hij haalt uit naar de EBU en Israël.

Appie Mussa

We leerden Appie Mussa kennen om z'n grappige TikTok's, maar ook om zijn kritische vragen die hij als grappig filmpje verpakt. Hij staat bekend om zijn filmpjes en gaat geregeld viral. Van Joost Klein hoorden we nog niks, maar Appie heeft wel gereageerd op de diskwalificatie van Joost op het Eurovisie Songfestival.
appiemussa2

EBU

Hij heeft namelijk uitgehaald naar de EBU, de organisatie achter het Songfestival. Op TikTok plaatste hij een kenmerkende video van zichzelf waarin hij uithaalt. "'Europapa' wordt veel te groot jongens, wat gaan we eraan doen”, zegt Mussa in een video. "Wacht, wat heeft hij (Joost Klein, red.) gedaan? Bijna niets? Diskwalificatie!" Vervolgens vraagt een andere stem naar Israël. "O, je bedoelt al die onschuldige mensen. Die kunnen blijven, die kunnen doorgaan."

Israël

Met de video verwijst Appie naar de omstreden deelname van Israël en de houding van EBU. Rusland werd in 2022 uitgesloten op het Songfestival door de oorlog in Oekraïne. Rusland viel Oekraïne aan op 24 februari 2022. Israël werd niet uitgesloten, terwijl er een oorlog woedt in de Gazastrook. De Palestijnse terreurgroep Hamas lanceerde op 7 oktober een grootschalige aanval op Israël. Israël sloeg terug met bombardementen en een grondoffensief in Gaza.

Stuntkabouter

Appie Mussa en Stuntkabouter, vlogen gezamenlijk terug vanuit Zweden naar Amsterdam. Ook Stuntkabouter heeft gereageerd op TikTok op het hele incident. Vanuit de auto terug vanaf het vliegveld reageert hij ook met een kenmerkende filmpje van hemzelf. "Is dit wat je wilde EBU? Ik ben erg verdrietig", vertelt hij in de video.

Joost Klein

Ondertussen stijgt de populariteit van Joost Klein. Waar hij begon met 600.000 volgers, heeft hij er nu 1,4 miljoen. Een stijging van 800.000 volgers. Ook zijn streams op Spotify zijn ongekend voor Nederland. Hij staat momenteel in de top 50 van meest gestreamde nummers ter wereld.
1
Bron: TikTok Appie Mussa, Stuntkabouter