1

Joost Klein is terug in Nederland en populairder dan ooit, dit is zijn cijfers (Beeld)

Entertainmentmei 13, 10:28
Ondanks dat Joost Klein zaterdag niet mocht optreden tijden de finale van het Eurovisie Songfestival in Zweden, stijgt hij wel enorm in populariteit. Zijn volgers op Insta zijn nu meer dan verdubbeld ten opzichte van toen het hele festival begon. Ondertussen is hij ook weer in Nederland.

Straf

Het was een hele happening afgelopen zaterdag. Nog nooit in de geschiedenis is het voorgekomen dat een deelnemer werd gediskwalificeerd tijden het festival, tot nu toe dan. Volgens AVROTROS is het sowieso een 'disproportionele' straf die de EBU heeft uitgedeeld en krijgt het allemaal nog een staartje. Volgens bronnen schijnt het zo te zijn dat Joost Klein vrijdag al was medegedeeld dat hij was gediskwalificeerd.

Populairder

Ondertussen stijgt de populariteit van Joost. Waar hij begon met 600.000 volgers, heeft hij er nu 1,4 miljoen. Een stijging van 800.000 volgers. Ook zijn streams op Spotify zijn ongekend voor Nederland. Hij staat momenteel in de top 50 van meest gestreamde nummers ter wereld. Joost staat op dit moment op plek 38. In Nederland staat 'Europapa' op de eerste plaats met meer dan 740.000 streams per dag. In Belgie is hij ook populair, bij onze zuiderburen haalt hij 186.000 streams per dag en in Letland zelfs 18.000.

Joost Klein in Nederland

Joost Klein is ondertussen ook weer in Nederland. Eerder werd gemeld dat hij niet mee terug zou vliegen naar Schiphol met de Nederlandse delegatie. Het hele team, inclusief commentator Cornald Maas, Appie Mussa (de blauwe vogel in de act) en Stuntkabouter, vlogen gezamenlijk terug vanuit Zweden naar Amsterdam. Joost zat daar niet bij. Hij is met een privé vliegtuig vanuit Denemarken naar Lelystad Airport gevlogen.
1

Joost laat van zich horen

Onlangs liet Joost Klein voor het eerst van zich horen. Hij verwijderde eerder zijn story's op Instagram maar laat nu middels een video van zich horen. Joost heeft op Instagram een story geplaatst waarin het bekende nummer "Who let the dogs out" is te horen. Het is niet bekend waarom hij dit heeft geplaatst. Daarna is hij ook naar de afterparty gegaan van het Songfestival. Volgers hadden hem gespot en gingen met hem op de foto. 
Bron: Instagram Joost Klein