jutta

Jutta Leerdam definitief aan de kant gezet! Reageert "Tijd voor iets anders!"

Entertainmentapr 22, 19:03
Jutta Leerdam heeft ingrijpend nieuws te horen gekregen van haar schaatsteam Jumbo. Het team gaat niet verder met de schaatsster. De ploeg van Jac Orie en Sven Kramer heeft de onderhandelingen met de meervoudig wereldkampioene over verlenging van het aflopende contract definitief gestaakt, bevestigt de ploeg berichtgeving in De Telegraaf.

Jutta Leerdam aan de kant gezet

Het team meldt: "We hebben Jutta een zeer mooi aanbod gedaan om de samenwerking voort te zetten", vertelt commercieel directeur Kramer aan de krant. "Wij proefden vanuit Jutta niet de overtuiging en het commitment dat in onze ogen nodig is om samen succesvol te kunnen voortzetten. Daarop hebben wij vorige week besloten de gesprekken te stoppen en de samenwerking te beëindigen. Eind vorige week zijn de gesprekken gestaakt. Er lag ons inziens een prima aanbieding, die wij haar hebben gedaan. Over de manier waarop je zoiets invult kun je van mening verschillen, maar we hebben gekozen voor een heel duidelijke route, met duidelijke keuzes. 1 team 1 taak. Niemand is bij ons groter dan het team.”"

Jutta Reageert

Jutta zegt dat zij het ook tijd voor iets anders vindt in haar reactie: "Ik wil jullie laten weten dat ik komend seizoen niet meer in het geel zal schaatsen. Ik heb iets anders nodig op dit moment in mijn carrière. Ik heb een paar zware weken gehad om hierover na te denken, aangezien het twee jaar voor de Olympische Spelen is. Ik heb echter altijd mijn gevoel, instinct en hart gevolgd en weet wat ik nu wil gaan doen. Ik heb een geweldige tijd met jullie gehad. Het is tijd voor iets anders."

Jumbo

Leerdam schaatste sinds seizoen 2022/2023 voor de ploeg van coach Orie, die toen nog Jumbo-Visma heette. Ze had een contract voor twee jaar dat dit voorjaar afliep. In 2023 veroverde Leerdam de wereldtitel op de 1000 meter. Dit jaar eindigde de 25-jarige Zuid-Hollandse bij de WK afstanden op de 1000 meter als derde.
Leerdam begon eerder in 2020 een eigen ploeg met haar toenmalige vriend Koen Verweij en coach Kosta Poltavets. Als schaatsster van Team Worldstream plaatste ze zich voor de Olympische Spelen van Beijing, waar ze zilver veroverde op de 1000 meter. Die ploeg hield op te bestaan toen ze in 2022 voor twee jaar tekende bij de ploeg van Orie.
Bij Jumbo vertrokken nogal wat schaatsers aan het eind van het seizoen. Zo ging Antoinette Rijpma-de Jong naar concurrent Reggeborgh en keerde Jorrit Bergsma terug naar AH-Zaanlander van coach Jillert Anema. Het team stopte de samenwerking met onder anderen sprinters Dai Dai N'tab en Kai Verbij. Olympisch kampioen Thomas Krol beëindigde zijn schaatscarrière. Nieuw bij de ploeg zijn Isabel Grevelt en Sanne in 't Hof.
"We gaan opnieuw bouwen en kiezen voor een jonge groep sporters, die vanuit een gezamenlijke ambitie de komende twee jaar hard gaan werken richting de Olympische Spelen van Milaan in 2026", zegt Kramer tegen De Telegraaf.
Bron: ANP, Instagram