1

Ilse DeLange voelt zich vernederd! "Dit was niet de bedoeling!" (Beeld)

Entertainmentmei 04, 9:35
Zangeres Ilse DeLange heeft zich gisteren van haar kwetsbare kant laten zien in de talkshow van Beau. Ze vertelt dat ze zich vernederd voelt omdat er iets naar buiten is gekomen, waarvan ze liever had gehoopt dat het privé bleef.

Ilse DeLange voelt zich vernederd

Zangeres Ilse DeLange vertelt bij Beau dat ze graag dit jaar naar het Eurovisie Songfestival wilde gaan. Uiteindelijk is ze afwezen en dat vond ze erg moeilijk: "Het is voor mij heel kwetsbaar."
Ze benadrukt dat er niet veel grote sterren door het hele proces gaan om uiteindelijk te worden uitgekozen om naar Songfestival te gaan. Er is een hele selectieprocedure voordat er iemand wordt gekozen. Dit jaar zijn er meerdere details gelekt over hoe dit allemaal in zijn werk gaat. Via Het Parool kwam eerder naar buiten dat de artiesten op een geheime auditiedag op 28 november auditie moesten doen in popzaal Nobel in Leiden.
Ilse vindt het jammer dat naar buiten is gelekt dat ze bij de laatste 5 zat en is afgewezen: "Het was niet de bedoeling dat dat naar buiten zou komen. Daar baal ik wel van en ik denk ook wel dat dat wel een consequentie kan hebben voor de komende jaren.”

Ilse DeLange voelt zich kwetsbaar

Ze vertelt dat het voor haar als grote artiest heel kwetsbaar is: "De selectiecommissie is niet geheim, maar de mensen die meedoen aan de laatste fases, dat zou een interne aangelegenheid zijn. Het is dus geen geheim dat ik heel graag op dat podium nog een keer dan wil staan, want anders ga ik natuurlijk niet al die fases door. Het is voor mij best wel een kwetsbaar ding.”

Jury niet onder de indruk van Ilse DeLange's nummer

Er is niet alleen naar buiten gekomen dat ze auditie heeft gedaan, maar ook wat de jury van het nummer vond. Zo zou de jury het nummer 'te ingewikkeld vinden voor het festival' en 'te weinig toegankelijk.'

Armin van Buuren Songfestival

Het is niet de eerste keer dat een grote ster ontevreden is over hoe het eraan toe gaat bij de selectie. Afgelopen jaar kwam naar buiten dat superster Armin van Buuren had geprobeerd om mee te doen aan het Songfestival: “Ik heb een tijdje geleden inderdaad een inzending gedaan en ja, toen ben ik zo’n bizarre manier behandeld eigenlijk…”Armin is extreem teleurgesteld: “Ik ben niet eens teruggebeld. We hebben een heel rare meeting gehad, een nummer ingestuurd en we hoorden niet eens of we het waren geworden ja of nee. Nee, dat is niets meer voor mij.”
Bekijk hier Ilse's reactie in de uitzending van Beau
schermafbeelding 2024 05 04 om 100435
schermafbeelding 2024 05 04 om 100333
Bron: Instagram, Mediacourant