armin

Armin van Buuren op bizarre wijze afgewezen voor Eurovisie Songfestival! "Schandalig!"

Algemeenjun 16 2023, 10:31
De afgelopen twee jaar kon Nederland alles behalve overtuigen bij het Eurovisie Songfestival na de winst van Duncan Laurence en de goede prestatie van S10. Mensen vonden dat een dj als Armin van Buuren een kans moest krijgen. Armin werd echter keihard afgewezen op een bizarre manier.

Armin van Buuren Songfestival

Armin onthult dat hij heeft geprobeerd om mee te doen: “Ik heb een tijdje geleden inderdaad een inzending gedaan en ja, toen ben ik zo’n bizarre manier behandeld eigenlijk…”
Armin is extreem teleurgesteld: “Ik ben niet eens terug gebeld. We hebben een heel rare meeting gehad, een nummer ingestuurd en we hoorden niet eens of we het waren geworden ja of nee. Nee, dat is niets meer voor mij.”

Afgewezen

“We hebben gewoon netjes een inzending gedaan, maar uiteindelijk waren wij het niet. Oké, maar we moesten toen iemand bellen om erachter te komen dat wij het niet waren geworden. Dat is heel raar, terwijl zij volgens mij heel graag wilden dat ik het deed, dus dat heb ik gedaan. (…) Ik denk niet dat dat helemaal mijn wereld is.”
Het gaat om een song die hij opnam nadat hij door Cornald Maas werd benaderd, samen met Jaap Reesema. Jaap meldt: "Armin en ik zaten samen in de studio om wat liedjes op te nemen, maar niet met het idee om dat te doen voor het songfestival. Maar opeens hadden we een lied dat we heel geschikt vonden, toen kregen we het idee om dat in te sturen. Het nummer kwam niet door de Nederlandse selectiecommissie; die koos voor S10."
Mensen zijn verontwaardigd over deze afwijzing: “Dan heb je één van de grootste namen in de pocket en dan dit.”... Schandalig... “Dus Armin krijgt gewoon geen reactie van de Nederlandse organisatie. Dus organisatie van Songfestival is hartstikke k*t.”

Bekijk hier de volledige onthulling: