drake 65829001 bsr agency

Drake verwijdert nummer met AI-stem Tupac

Entertainmentapr 26, 12:39
Drake heeft een nummer waarin de stem van rapper Tupac met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) werd nagebootst, offline gehaald. Dat meldt entertainmentwebsite Billboard. De nabestaanden van de in 1996 overleden Tupac hadden eerder gedreigd met juridische stappen.

Drake verwijdert nummer

Drake had het nummer Taylor Made Freestyle vorige week vrijdag gedeeld op zijn socialemediakanalen. In de zogeheten disstrack richtte Drake zich op zijn collega-rapper Kendrick Lamar. De nabestaanden van Tupac waren absoluut niet te spreken over het gebruik van zijn stem in het nummer van Drake.

AI-stem Tupac

Tupacs familie was bovendien boos dat het nummer was gericht op Kendrick Lamar, een goede vriend van de familie. De advocaat van de erven stuurde daarom een brief waarin werd geëist dat Drake het nummer offline haalde. Overigens was in Taylor Made Freestyle niet alleen een AI-versie van Tupac te horen, maar ook van Snoop Dogg.

Familie Tupac boos

Zijn broer, Mopreme Shakur, begrijpt echter wel waarom Drake het zo heeft gedaan, hij weet namelijk dat Kendrick een groot fan is van Pac en Drizzy daardoor met opzet Ai heeft ingezet. De stukken die worden gerapt door Snoop en Pac zijn wel door Drake zelf geschreven. In het nummer gaat het o.a. over Taylor Swift en wordt ze als de grootste gangster in de muziekindustrie beschreven, ook hier wordt massaal op gereageerd.  
Beeld: BSR AGENCY, Bron: ANP YT