24927786 bsr agency

Notorious B.I.G. en Green Day nieuwe namen in groot naslagwerk

Entertainmentapr 16, 15:57
De nummers Ready to Die van Notorious B.I.G., Dookie van Green Day en Rudolph, the Red-Nosed Reindeer van Gene Autry worden samen met 22 andere nummers toegevoegd aan het nationale opnameregister van de Library of Congress in Washington. Dat schrijft The Hollywood Reporter.

Groot naslagwerk

Tussen de 25 nieuwe nummers in de catalogus van de Amerikaanse bibliotheek zitten onder meer ook Arrival van ABBA, Parallel Lines van Blondie en Ain't No Sunshine van Bill Withers. Met de nieuwe toevoegingen wordt het totaal van cultureel-historisch belangrijke liedjes op 650 gebracht. Nummers die in aanmerking komen voor de collectie moeten minimaal tien jaar oud zijn.

Notorious B.I.G. 

"De Library of Congress is er trots op het geluid van de Amerikaanse geschiedenis en onze diverse cultuur te behouden via de National Recording Registry", zegt Carla Hayden namens het instituut in een verklaring. "We hebben dit jaar samen met onze partners audioschatten geselecteerd die het waard zijn om te behouden, waaronder een breed scala aan muziek van de afgelopen honderd jaar, maar ook komedie."
Bron: ANP, Beeld: BSR AGENCY, SBS