1

'Personeel AvroTros heeft kritiek op Cornald Maas!' "Ook op de omroep" (Beeld)

Entertainmentmei 14, 11:30
Een bekend nieuwsplatform deelt dat er onenigheid is binnen de AVROTROS. Er zou zelfs een brief zijn gestuurd naar de directie. Cornald Maas en de AVROTROS lieten eerder weten wat ze vinden van de diskwalificatie van Joost.

'Personeel AVROTROS uit kritiek op Cornald Maas en omroep'

De Telegraaf deelt dat er meerdere medewerkers van de AVROTROS zijn die niet te tevreden zijn over het statement dat de omroep afgelopen zaterdag gaf vanwege de diskwalificatie van Joost. Ze zouden volgens De Telegraaf een brief hebben gestuurd naar de directie.

"Onverklaarbaar"

In de brief zou onder meer staan dat ze manier van handelen van de omroep "onverklaarbaar" vinden. Ze vinden dat de omroep in hun statement had moeten benoemen dat intimidatie en bedreiging nooit de bedoeling was. Dat wordt beweerd in De Telegraaf.

"Reactie Cornald Maas ongepast"

Ook vinden ze de reactie van Cornald Maas ongepast. Hij vertelde namelijk op beeld: "F**k" naar de organisatie van het Songfestival.

Cornald Maas haalt keihard uit naar Songfestival

Cornald liet eerder weten dat hij in shock is door de beslissing van de organisatie van het Songfestival om Joost te diskwalificeren: "Iedereen was totally in shock vanochtend toen bleek dat de EBU toch de beslissing niet wilde terugdraaien."Op 'dringend verzoek' van de AvroTros doet hij wel commentaar bij de finale vanavond. Hij laat duidelijk weten wat hij er allemaal vindt: "Ik zou bijna zeggen, f**k de EBU. Maar dat zeg ik nu ook."

Straf Joost Klein

Ondanks dat Joost Klein zaterdag niet mocht optreden tijden de finale van het Eurovisie Songfestival in Zweden, stijgt hij wel enorm in populariteit. Zijn volgers op Insta zijn nu meer dan verdubbeld ten opzichte van toen het hele festival begon. Ondertussen is hij ook weer in Nederland.
Nog nooit in de geschiedenis is het voorgekomen dat een deelnemer werd gediskwalificeerd tijden het festival, tot nu toe dan. Volgens AVROTROS is het sowieso een 'disproportionele' straf die de EBU heeft uitgedeeld en krijgt het allemaal nog een staartje. Volgens bronnen schijnt het zo te zijn dat Joost Klein vrijdag al was medegedeeld dat hij was gediskwalificeerd.
Bekijk hier de reactie van Cornald Maas
Bron: Instagram, Shownieuws, De Telegraaf