Typhoon - Lobi Da Basi #AlbumTip

Entertainmentjul 02 2014, 21:44
7 jaar na de release van zijn succesvolle, met een Zilveren Harp bekroonde debuut 'Tussen Licht en Lucht' brengt Typhoon zijn langverwachte 2de solo-album uit getiteld Lobi Da Basi (Liefde is de Baas in het Surinaams). Lobi Da Basi is het resultaat van een persoonlijke en muzikale zoektocht die hem leidde naar Suriname, Brazilië, New Orleans en Zuid Afrika. Daarnaast liet hij zich ook inspireren door onder meer Nederlandse grootheden als Ramses Shaffy en zijn samenwerking met New Cool Collective.
Die veelzijdige inspiratie laat zich vanzelfsprekend terughoren in de muziek. De producties van A.R.T. en Dries Bijlsma zijn zeer warm en rijk aan verschillende stijlen zoals o.a. blues, jazz en reggae. Instrumentale gastbijdragen zijn van Benjamin Herman en Jan Wessels bij de tracks 'Ochtend Weer' en het instrumentale 'Vogel'.
De lyrics zijn poetisch sterk en speels, vaak meer gezongen dan gerapt, met alledaagse onderwerpen als liefde, gebroken relaties, overleven en politiek. Vocale bijdrages zijn er van Sticks, Rico, Blaxtar, Pete Philly en Qeaux Qeaux Jones.
Lobi Da Basi is een muzikaal meesterwerk geworden dat het wachten waard was. Elk nummer heeft zijn eigen soulvolle sound en neemt ons mee in een verhaal of een trance die we steeds opnieuw willen beleven. Beluister het album via Spotify of schaf hem aan aan via bol.com !