Ex-crimineel uit Top600 wil geld voor boek over zijn leven: ‘Ik biecht talloze diefstallen op!’

Ex-crimineel Younes Finani heeft een bizar leven gehad. De Nederlandse Marokkaan heeft zeven jaar vastgezeten in de jeugd TBS en is naar eigen zeggen ‘helemaal klaar met de criminaliteit’. Hij heeft een boek geschreven over zijn leven, maar geen geld om het uit te geven. Op Instagram roept hij mensen op om te doneren.

‘Goedemiddag ik ben Younes Finani, een 27-jarige Nederlandse Marokkaan uit de Jordaan‘, zo begint Younes zijn video. De ex-crimineel uit de allereerste Top600 lijst vertelt dat hij door foute keuzes in de criminaliteit is beland, maar zijn lesje ondertussen wel heeft geleerd. Hij wil zijn ervaringen nu delen en jongeren inspireren met een boek over zijn leven.

Ontsnapping op klaarlichte dag

En dat boek begint meteen spannend, zo vertelt Younes. ‘Het begint met mijn ontsnapping op klaarlichte dag. Politieteams, motoragenten, helicopters; heel Amsterdam zat achter ons aan, maar de boys wisten uiteindelijk wel weg te komen.’ Ook biecht Younes talloze diefstallen op: ‘straatroofs, drugsdeals, hosselen en politieachtervolgingen.’

Inzamelingsactie

Younes wil zijn boek, Het verhaal van Johannes uit de Jordaan, in eigen beheer uitgeven. Maar daar is geld voor nodig. Vandaar dat de ex-crimineel een inzamelingsactie is gestart: ‘Het boek is helemaal af, maar helaas beschik ik niet over de benodigde financiële middelen om alles zelf te regelen. Ik ga ervan uit dat mijn boek een bestseller wordt, aangezien ik veel politieke punten aansnijdt, vanuit mijn perspectief.  Bovendien ben ik de eerste Nederlands-Marokkaanse ex crimineel uit Amsterdam, die een boek schrijft’, zo laat hij weten op zijn website.

Bekijk de oproep van Younes hier:

Bron: Instagram

Voor de allerlekerste recepten: