Skip to main content

UPDATE: De slang is inmiddels gevonden en maakt het goed. Het dier zat verstopt in het huis van de eigenaar.

——————————————————————————–

Een gevaarlijk beest was ergens in Tilburg aan het kruipen: een slang die extreem giftig is voor mensen. Het beest was ontsnapt in Tilburg in de buurt van het station. Het gaat om een groene mamba, dierenkenner en TV ster Freek Vonk waarschuwt dat een beet dodelijk kan zijn.

Extreem giftige slang ontsnapt in Tilburg

Vonk zegt o.a. dat deze slang 2 meter lang is, en in het verleden ervoor heeft gezorgd dat mensen een half uur na een beet zijn overleden. “Het zijn echt levensgevaarlijke slangen, maar de ene beet van een gifslang is de andere niet. Een slangenbeet is altijd onberekenbaar.”

Freek Vonk: “Half uur na beet dodelijk!”

Freek: “Slangen zijn er niet op uit om mensen te bijten. Ze bijten alleen ter verdediging, maar het zijn wel nerveuze dieren die snel kunnen reageren. Als een groene mamba uithaalt, kan hij heel snel meerdere keren achter elkaar bijten.”

Het advies is om op afstand te blijven als zo een slang gezien wordt, en zeker niet proberen het dier te vangen. “Stoerdoenerij kan je je leven kosten. Gelijk 112 bellen als je bent gebeten.” Verwacht wordt echter niet dat de slang buiten is, het houdt van warmte en droogte.

Bekijk de video’s voor beelden en meer info:

Beeld YT, Pixabay