Facebook-gegevens van 533 miljoen gebruikers liggen op straat! Facebook reageert!

De persoonlijke gegevens van zo’n 533 miljoen Facebook-gebruikers liggen op straat. Sinds afgelopen zaterdag zijn alle data online gratis te bekijken.

Business Insider laat weten dat het onder meer zou gaan om telefoonnummers, volledige namen, geboortedatums, biografische gegevens en soms ook e-mailadressen. Volgens Persbureau Bloomberg laat dit nog maar eens goed zien hoeveel informatie Facebook over ons weet te verzamelen, maar dat het bedrijf tegelijkertijd ook grote moeite heeft om die gevoelige informatie te beveiligen.

Facebook reageert

Een Facebook-woordvoerder liet in een mail weten dat het oude gegevens betreft waarover al eerder is gerapporteerd. ‘We hebben die kwestie in augustus 2019 ontdekt en geregeld.’

Opnieuw uitgelekt

Toen de gegevens in 2019 uitlekte, deed Facebook wel iets aan de zwakke plek in de technologie maar blijkbaar konden ze niet voorkomen dat de persoonlijke data wéér op het web verschenen. Alon Gal, specialist cybercrime bij de firma Hudson Rock, kwam ze daardoor zaterdag weer tegen op een hackersforum.

Bron: Shownieuws, Telegraaf

Lees ook: