Fajah Lourens haalt uit naar overheid: “Ze hebben gefaald”

Fajah Lourens haalt uit naar overheid

De afgelopen week steeg het aantal besmettingen met het coronavirus in Nederland met 65.000 tot een totaal van meer dan 300.000. Volgens Fajah Lourens heeft de overheid gefaald in hun aanpak om het virus te bestrijden.

In The Friday Move op BNR Nieuwsradio van presentator Wilfred Genee laat Fajah weten dat ze het bizar vindt dat er niets is geleerd van de eerste golf. “Zeven maanden geleden werd het gewoon beslist zonder na te denken over de economische en de psychologische gevolgen”, aldusde fitnessgoeroe. “Nu zijn er nog steeds geen extra bedden geregeld en personeel in die zeven maanden.”

“Wat hebben we geleerd van de vorige keer? Helemaal niks. Dan kunnen we nu wel weer gaan lullen over te weinig ziekenhuisbedden, maar daar hebben we zeven maanden de tijd voor gehad.”

Oud-hoofd redacteur van De Telegraaf vindt haar uitspraken maar onzin. “Met alle respect, ik vind het wartaal. Je ziet dat de ziekenhuizen beter zijn voorbereid.” Fajah houdt echter vol: “Ze hebben gefaald in het bijschalen. Misschien had er een noodziekenhuis moeten komen of andere mogelijkheden om ervoor te zorgen dat nu niet weer hetzelfde gebeurt.”

De uitspraken van Fajah Lourens zijn opvallend, omdat ze niet zo lang geleden nog beweerde dat het coronavirus bijna verdwenen was en riep ze mensen op in opstand te komen tegen de spoedwet.

Het hele gesprek kun je hier terugluisteren.

Bron & beeld: Shownieuws, De Volkskrant