Familie Nouri wil geen 30/40 miljoen! ‘Dít is wat ze willen’ (Beelden)

De familie van Nouri zou helemaal geen 30 tot 40 miljoen willen als schadevergoeding van Ajax. Dat beweren Yves Gijrath en Erik de Vlieger in de podcast 1-2-tje met Yves. Volgens de heren gaat het om een héél ander bedrag.

Nadat voetballer Abdelhak Nouri hersenbeschadiging opliep en invalide raakte, eist zijn familie een schadevergoeding van Ajax. Het zou om vele miljoenen euro’s gaan, maar het exacte bedrag is niet bekend.

Waanzinnig bedrag

En dat zorgt ervoor dat veel mensen gaan gissen. Zo zei Johan Derksen maandagavond in Veronica Inside dat hij denkt dat het om zo’n 30/40 miljoen gaat (of misschien wel meer). ‘Zo’n familie heeft natuurlijk een carrière voor die jongen voor ogen. Eerst een paar jaar Ajax en dan een grote club in het buitenland. Dan ga je al die salarissen en transfersommen bij elkaar optellen en dan kom je tot een waanzinnig bedrag’, aldus Derksen.

15 miljoen

Maar Yves Gijrath denkt daar heel anders over; volgens hem is het bedrag aanzienlijk kleiner. ‘Het gaat niet over 40 miljoen zoals Derksen zei. (…) Het gaat om 15 miljoen. En als ik je dan ook nog vertel dat de verzekeraar 5 miljoen vergoed. Moet je je eens voorstellen dat Ajax dan besluit de andere 10 miljoen gespreid te betalen. Over een periode van 25 jaar misschien. Dan hebben we het bijvoorbeeld over een bedrag van 3 ton per jaar’, vertelt hij in zijn podcast.

Ook Erik de Vlieger zou van bronnen hebben gehoord dat de familie akkoord gaat met een bedrag van 15 miljoen euro. Ajax zou dusver geen reactie op dit ‘bod’ hebben gegeven.

Bekijk het fragment van Veronica Inside hieronder:

Bron: Shownieuws

Lees ook: