Familie verdronken Orlando boos op Sylvana Simons om ‘misselijkmakende suggestie’

Sylvana Simons

In 2018 werd in een meer in de Haagse wijk Ypenburg het levenloze lichaam van de 17-jarige Orlando Boldewijn aangetroffen, die een week daarvoor was verdwenen. Orlando’s familie baalt nog altijd van een twitterbericht met een ‘misselijkmakende suggestie’ dat Sylvana Simons de wereld instuurde over het nieuws.

Sylvana Simons Orlando Boldewijn

Het Amsterdamse gemeenteraadslid suggereerde destijds dat er in het onderzoek naar de vermissing van Orlando sprak zou zijn van racisme onder de politie en media, door de zaak niet genoeg aandacht te geven. ‘Waarom een week lang geen Vermist kind-alert? Waarom geen massale media-aandacht? waarom geen toestemming voor zoekactie? Wat is het verschil tussen Anne en Orlando?’ twitterde Simons.

De familie is tweet van Sylvana Simons nog niet vergeten, zo meldt Sébas Diekstra, de advocaat van de moeder van Orlano: ‘De nabestaanden van Orlando vinden dat nog altijd een misselijkmakende suggestie,’twittert Diekstra. ‘Ondanks dat al enige tijd publiekelijk bekend is dat er geen enkele vorm van racisme heeft gespeeld in de beoordeling van de vermissing van Orlando, heeft Sylvana Simons nog altijd geen afstand genomen van haar walgelijke suggestie. Dit vreet nog elke dag aan de nabestaanden’, aldus Diekstra.

Bron & beeld: NOS.nl, AD.nl