‘Festivals en bioscopen kunnen snel weer open met nieuwe maatregel!’

Een nieuwe maatregel moet er voor zorgen dat een deel van de samenleving zo snel mogelijk weer open gesteld wordt, op verantwoorde wijze. Het gaat om een testbewijs voor o.a. festivals en bioscopen.

Festivals en bioscopen snel weer open

Denktank Coronacrisis en de Sociaal-Economische Raad (SER) hebben een nieuw advies voor het kabinet waarin ze met een voorstel komen. “Het is een bewijs van een negatieve test dat gebruikt kan worden als toegangsbewijs voor bijvoorbeeld bioscopen en festivals.”

Nieuwe maatregel

Het zou dan wel een tijdelijke maatregel zijn: “Van deze inzet moet weer worden afgestapt zodra dit veilig en verantwoord kan. De inzet van testbewijzen is onderdeel van een set aan veiligheids- en gedragsmaatregelen, die het doel hebben delen van de samenleving op verantwoorde wijze sneller open te stellen en de verspreiding van het virus te beheersen”

Gratis Testbewijs

SER vindt wel dat er voorwaarden moeten zijn voor zo een testbewijs. “De privacy van bezoekers moet worden gewaarborgd en het moet eenvoudig uit te voeren zijn. De testbewijzen zouden ook gratis moeten zijn.”

Hieronder mensen die reageren op de vaccinatieplicht bij Evenementen:

Bron: Telgraaf/ANP, Youtube, Tomorrowland