Festivals mogen officieel pas over 1 jaar of langer in Nederland!

in Nederland mogen officieel pas over 1 jaar of langer in Nederland!

Grote evenementen zoals festivals in Nederlan kunnen we dit en waarschijnlijk dus ook volgend seizoen officieel vergeten. Dat heeft het kabinet bevestigd. Het is een te groot risico.

Festivals in Nederland pas over 1 jaar

Pas als er een vaccin tegen het coronavirus is, kunnen grote evenementen als festivals weer worden gehouden. Tot die tijd is het gevaar te groot dat het virus daardoor weer opleeft,” zo meldt het kabinet.

Nog geen datum

Het kabinet kan een specifiek datum voor de evenementen nog niet noemen. “We hopen natuurlijk op snel, maar een jaar of langer is heel reëel.” Dat is dus volledig van het vaccin afhankelijk.

Te groot risico

De maatregelen worden komende tijd voor veel branches en instellingen versoepeld. Scholen, horeca, sportverenigingen en culturele instellingen mogen weer open. “Maar van grote festivals en andere ‘massale evenementen met een landelijke uitstraling’ komt het voorlopig niet,” zo meldt Hugo de Jonge aan de Tweede Kamer.

Niet iedereen heeft begrip voor het beleid van het kabinet. Zo Twittert Songfestival-presentator Cornald Maas: “Nog een aap uit de mouw dus. Pas als er een vaccin is, mogen grote evenementen weer. Dus volgend jaar ook geen EK voetbal, Pinkpop, Lowlands, en geen Songfestival in Rotterdam? Overziet Hugo de Jonge eigenlijk wel de consequenties van bepaalde mededelingen?”

De horeca mag al met pinksteren open van de kamer?:

Bron RTL Nieuws, WNL, Woo-Hah festival