Skip to main content

De grootste nachtmerrie van Matthijs van Nieuwkerk komt binnenkort misschien uit. Er is namelijk een filmpje waarop hij zich “extreem gemeen en agressief” zou gedragen. Het filmpje gaat rond op Whatsapp groepen en is gemaakt en gedeeld door medewerkers binnen de tv-wereld.

Filmpje agressieve Matthijs van Nieuwkerk

Het bewuste filmpje is opgenomen tijdens de repetities van De Wereld Draait Door en “het zal niet lang duren voordat dat filmpje voor iedereen te zien is”. In de talkshow Vandaag Inside wordt iets dieper ingegaan op de video. Hij vertelt dat het filmpje vooralsnog alleen bekend is in de tv-wereld: “Je hebt het nu over beeldmateriaal, wat de mensen extra nieuwsgierig maakt.” Tafelgast Özcan Akyol reageert als volgt: “Dat is in Hilversum geen nieuws.” Wilfred: “Maar je bracht het alsof het nieuws was en zo werd het ook opgepakt door iedereen.”

Özcan: “Ik dacht dat het geen nieuws was inderdaad, maar voor de buitenstaanders is het kennelijk nieuws, ja.”

Waar is het filmpje te zien?

In de uitzending van Vandaag Inside vraagt Sam Hagens zich af waar de beelden te zien zijn. “Hoe heb je die beelden gezien, vroeg ik me af.” Özcan vertelt dat hij ze op een telefoontje heeft gezien. Sam: “Dat wordt rondgestuurd?”

Özcan: “Ja, dat is ook geen geheim, dat stond in het AD. Er is kennelijk zo’n actiegroep van oud-DWDD’ers die zich tegen hem hebben gekeerd en zij hebben allemaal beelden en weet ik veel wat.”

Het AD heeft een artikel geschreven over de WhatsAppgroepen van oud-medewerkers: “WhatsAppgroepen van zijn oud-medewerkers’ die ‘overuren draaien’, maar niet over een filmpje van Matthijs. Johan Derksen denkt dat de beelden van Matthijs worden geknipt en geplakt: “Als er ex-medewerkers van De Wereld Draait Door filmpjes op internet gooien, dan weet ik al van tevoren – zonder dat ik ze gezien heb – dat de filmpjes creatief geknipt zijn, want daar kun je het filmpje veel erger door laten lijken.”

Hij staat achter Matthijs: “Je moet wel redelijk slecht in elkaar zitten als een jongen al helemaal kapotgemaakt is om dan nog een keer een mes in z’n rug te willen steken.”

Openbaar maken filmpje

Özcan zou het niet goed vinden als de beelden te zien zijn voor heel Nederland: “Daar heb ik ook wel moeite mee. Ik weet niet wat ze precies van plan zijn hoor, maar als iemand op de grond ligt en echt kapot is…”

Hij vervolgt: “Je kunt nu wel concluderen dat die man dit jaar geen televisie meer gaat maken. Dan mag je iemand ook wel met rust laten en dan moet je niet gaan dreigen met: er komt nog een screenshot of beeldmateriaal of weet ik veel wat, maar kennelijk zijn ze zó boos op hem en willen ze zó graag wraak nemen dat ze hiermee dreigen.”

Bekijk hier de beelden

Bron: Mediacourant YT