Skip to main content

Student Ali ging viraal tijdens zijn date in First Dates. Hij vertelde namelijk aan zijn date dat zij de rekening moest betalen omdat hij ‘geen doekoe’ heeft. Dit zorgde voor een hoop ophef en nu reageert hij voor het eerst op alle commotie.

First Dates Ali reageert in live Defano

First Date Ali heeft gereageerd in de live van Defano Holwijn op Instagram. Defano heeft de live opgeslagen en heeft de video gedeeld: “First dates Ft. “Het is 2023, vrouw moet betalen””. Defano vertelt in de video dat hij speciaal live is gekomen vanwege de ‘interessante’ First Date van Ali. Hij vertelt dat Ali hem een bericht heeft gestuurd zodat hij zijn verhaal kan doen.

Ali vertelt: “Ik wil gewoon vertellen wat er echt is gebeurd. Laat mij bij voorbaat stellen, het is een tv-programma toch? Dus sowieso, niet alles is wat het lijkt. Ik heb een uur lang een date gehad maar een kwartier is uitgezonden. Laat dat even duidelijk zijn. Schijn bedriegt, niet alles is wat het lijkt.”

Ali was vergeten dat er camera’s zijn

Hij vertelt dat hij zijn date knap vindt, maar dat hij niet meer enthousiast was toen ze begon met praten”Deze chickie komt uit Hilversum en praat op een bepaalde manier. Dit gaat niet echt matchen. Nu ik toch op tv ben, kan ik net zo goed leuk gaan doen want deze date gaat toch niks worden.” Ali vertelt dat hij vergeten was dat er camera’s waren en vergat daardoor om soms even op te letten. De camera’s zitten namelijk in de muren, ze zijn niet heel zichtbaar. 

Toen de rekening aan het einde van de date op tafel kwam, ontstond het virale moment: “Ik was mijn doekoe gewoon vergeten in mijn jas, ik kan lopen naar mijn jas en die doekoe aan haar geven of ik kan nu gewoon zeggen dat ik geen doekoe bij mij heb”. Hij vertelt dat zijn date een sterke vrouw vindt die kon betalen. Ali heeft uiteindelijke het volledige bedrag teruggegeven.

Date van First Dates Ali

Onlangs werd de uitzending van First Dates waarin Ali zit, uitgezonden. De dame reageerde verbaasd nadat Ali vertelde dat hij geen doekoe heeft: “Oh oh, is goed”. Totdat hij het volgende zegt: “Ik zeg je eerlijk, ik heb geen doekoe, man. Ik heb geen geld”. De dame in kwestie lijkt verward en vraagt zich af of hij echt geen geld heeft. Totdat hij vraagt of ze wil betalen en zij vervolgens zegt: “Wil je echt dat ik betaal?”.

Hij is duidelijk en herhaalt nogmaals dat hij echt geen geld heeft: “Ik heb echt geen geld, ik ben skeer man.” Hij heeft volgens zichzelf de tank betaald en heeft daardoor geen geld meer. De dame lijkt teleurgesteld als hij de rekening bij haar neerlegt: “Oh, ja? Ga je hem aan mij geven? Serieus?” Totdat ze vervolgens met een andere oplossing komt: “Wil je splitten?” Dat kan hij ook niet. Hij vindt dat de vrouw ook weleens mag betalen: “De vrouw mag ook weleens betalen” en ze lijkt er uiteindelijk toch geen probleem mee te hebben, aangezien ze de rekening betaalt.

Bekijk hier de beelden

Bron: Instagram, Defano Holwijn, BNNVARA