Skip to main content

Op het moment wordt de Afrika Cup gespeeld in Ivoorkust, maar niet de Afrika Cup zelf zorgt vandaag voor een viraal moment. Een video waarin te zien is hoe beveiligers, vrouwen fouilleren. Er wordt massaal gereageerd op de video en veel mensen begrijpen niet dat dit op deze wijze zomaar kan.

Fouilleren vrouwen Afrika Cup

In Nederland mag je als mannelijke beveiliger niet aan vrouwen komen. Ook vrouwelijke beveiligers moeten opletten waar ze hun handen laten want in deze tijd kan er snel sprake zijn van #metoo. Bij de Afrika Cup doen ze dit deel anders. De beelden waarop beveiligers vrouwen fouilleren gaan de hele wereld over.

Journalist Osasu Obayiuwana die de beelden deelde leek te reageren op opmerkingen op een eerder bericht waarin werd gesuggereerd dat de officier een vrouw was. Hij had geschreven: ‘Ervan uitgaande dat je gelijk hebt, is dat dan hoe je iemand moet fouilleren?’

Reacties

Er wordt vol ongeloof gereageerd op de video, maar er kan ook mensen om lachen.. Iemand schrijft op X: “Dit kan maar beter een grap zijn, want ik moet worden gered als iemand me zo aanraakt 🙅🏾‍♀️” “Dit is zo ongemakkelijk om naar te kijken en laat zien hoe de Ivoriaanse politie zo onvoorbereid is op dit soort gebeurtenissen. Metaaldetectorscanners bestaan niet voor niets.” Iemand anders vraagt zich af waarom er geen vrouwen zijn die de vrouwen kunnen fouilleren: “🤔ze hebben geen vrouwelijke soldaten”.

Er zijn ook veel mensen die erom kunnen lachen: “🤣 aangezien ze die machines  niet hebben, is dit een goede zaak 🤣 de kerel geniet echt van zijn werk” en iemand anders zou het werk van de beveiligers willen overnemen “Ik wil daar solliciteren 🤧” “Ah, echt niet🙆‍♂️😭🤣” “Een fijne dag op kantoor” en iemand anders schrijft: “Ik keek goed en merkte dat ze een vrouw is, mijn vragen zijn verdwenen. 😭😂”

Bekijk hier de beelden

Bron Daily Mail, Marca, X, YOP TV