Gelijk ruzie in nieuwe uitzending VI: ‘Jij hebt het programma verkracht!’

nieuwe uitzending VI

Veronica Inside kwam vorig seizoen met een enorme rel ten einde, nadat Johan Derksen van racisme werd beschuldigd na een Zwarte Piet-grap over Akwasi. Vrijdagavond was de eerste uitzending van het nieuwe seizoen van VI en het was direct ‘gezellig’.

Lange tijd was het nog maar de vraag of het programma nog in de huidige samenstelling zou terugkeren. In een themauitzending over racisme met als tafelgasten advocaat Natacha Harlequin en oud-international Dries Boussatta. Hierbij voelden Derksen en Rene van der Gijp dat presentator Wilfred Genee hun liet vallen en wilde lange tijd niet meer met hem werken. Toch keerden ze uiteindelijk allemaal terug voor het nieuwe seizoen.

Nadat Genee de nieuwe uitzending had geopend, vroeg hij of iemand nog wat over het voorval wilde zeggen. Hierop name Derksen het woord: “Ik was eigenlijk heel erg boos”, begon ‘De Snor’. “Als je iets zegt op televisie, dan is er een groepering die meteen begint met terroriseren. Het teleurstellende vind ik dan dat jij als presentator die gekken gaat pleasen. Dat heb ik als een soort verraad opgevat.”

Derksen vervolgt met te zeggen dat hij verder niks tegen Genee heeft: “Ik ben verder ook helemaal niet boos. Ik vond dat jij als presentator van dit programma het format hebt verkracht. Dat zat mij dwars.”

Bekijk de ruzie in de nieuwe uitzending van VI hier:

Bron & beeld: Youtube Veronica Inside