Hartverscheurende video van gepest jongetje Quaden gaat viral, krijgt steun vanuit hele wereld

Een gepest jongetje uit Australië, Quaden, krijgt steunbetuigingen van bekende en onbekende mensen uit heel de wereld, nadat een hartverscheurende video van hem viral ging.

De 9-jarige lijdt aan dwerggroei en wordt daarom flink gepest. Zijn moeder nam een video van hem op waarin hij haar huilend om een mes vraagt om zichzelf van het leven te beroven, toen ze hem van school kwam halen. Ze zette de video online om ouders van pesters te laten zien wat het resultaat is van het gepest van hun kinderen.

De video werd miljoenen keren bekeken en trok de aandacht van onder meer acteur Hugh Jackman, comedian Brad Williams en diverse sportteams, die hun steun aan Quaden betuigde en geld voor hem inzamelde. Ook onbekende mensen nemen massaal videoboodschappen open plaatsen deze op social media.

Bekijk de hartverscheurende video van Quaden en de reacties van enkele celebrities hier:

Bij een actie van comedian Brad Williams, die zelf ook aan het dwerggroei syndroom lijdt, om geld in te zamelen om Quaden op een reisje naar Disneyland te trakteren, is inmiddels al meer dan 200.000 dollar opgehaald. De doelstelling was 10.000 dollar.

Quaden