Skip to main content

Een tot de doodstraf veroordeelde gevangene moet gedwongen kiezen tussen neergeschoten worden door een executiepeloton of een elektrische stoel. Voor deze keuze kreeg hij acht dagen de tijd om te besluiten.

Richard Moore

Richard Moore, 57, spendeerde meer dan tien jaar in gevangenschap in afwachting van zijn doodstraf. Afgelopen 15 april besloot hij dat hij zijn einde tegemoet zou zien door middel van een executiepeloton. Maar dat wordt niet door personeel gedaan. Een groep vrijwillige gevangenen zal hem neerschieten terwijl hij op een stoel zit.

Executiepeloton

Naar verluidt is Moore de eerste die op deze manier de doodstraf zal ondergaan. Hij zal een zak over zijn hoofd moeten dragen en een schietroos over zijn hart. De elektrische stoel werd de afgelopen tien jaar slechts tweemaal gebruikt.

Moore: “Omdat het departement zegt dat ik moet kiezen tussen een vuurpeloton of elektrocutie of geëxecuteerd wordt door elektrocutie, zal ik een vuurpeloton kiezen.

“Ik geloof dat deze verkiezing me dwingt te kiezen tussen twee ongrondwettelijke executiemethoden, en ik ben niet van plan af te zien van elke uitdaging voor elektrocutie of een vuurpeloton door een keuze te maken.”

Doodstraf

Moore ontving het vonnis voor zijn doodstraf in 2001 naar aanleiding van een overval. Hij was zelf niet gewapend, de persoon die werkzaam was in de winkel wel. Er ontstond een worsteling waarbij Moore in zijn arm geraakt werd, maar de man zelf doodschoot.

De executie stoelen:

Credit: Alamy

Hieronder de beelden en meer info:

Bron: Youtube, Dailymail Ladbible

Leave a Reply