Gigantische poolparty in Wuhan gaat viral. ‘Dit is zo bizar!’ (Video)

Een gigantische poolparty geven in een stad met 11 miljoen inwoners tijdens coronatijd, dat klinkt als een erg slecht idee. Maar zo dachten de inwoners van Wuhan in China er niet over: tijdens een gigantisch muziekfestival dobberen grote groepen partyanimals rustig rond op opblaasbare zwembanden. En dat in de stad waar alle corona-ellende begon…

Hoewel corona nog steeds een grote rol speelt in Europa, lijkt dit in Wuhan niet het geval. Tijdens het HOHA Water Electrical Musical Festival op het Wuhan Maya Beach Waterpark, feesten grote groepen mensen opeengepakt in het zwembad. Op foto’s is het bizarre evenement vastgelegd en deze gaan nu het hele internet over.

Woedend op Wuhan

Mensen zijn woest. Wuhan, waar de afgelopen periode de de strengste lockdown gold, lijkt nu lak te hebben aan het virus. ‘Hoe kunnen ze dit doen, terwijl het virus lijkt terug te komen!?’, zegt iemand op Twitter. Een ander reageert: ‘Dit is echt oerstom.’ Nog iemand zegt: ‘Dankjewel voor alles China. Fijn dat jullie je zo vermaken, terwijl wij nog steeds een het lijden zijn.’.

Gewoon toestemming

Ondanks alle verontwaardigde reacties, geldt er op het moment geen verbod op grote bijeenkomsten in Wuhan. Het waterpark had dus blijkbaar gewoon toestemming voor het muziekfestival. Er werden zelfs toeristen uitgenodigd voor het waterfestival om de bezoekersaantallen wat op te krikken. Tjah….

Bekijk beelden van de poolparty hieronder:

Bron: Metro, YouTube, Twitter

Lees ook: