Narco’s in Nederland: kijk binnen in de grootste cocaïnewasserij ooit! (Video)

Narco’s in Nederland! De politie trof in Drenthe de grootste cocaïnewasserij in Nederland ooit aan. Het drugslab, dat vermomd werd als manege, produceerde cocaïne vanuit zogenoemd dragersmateriaal, zoals kleding. Bekijk onderstaande video voor een virtuele rondleiding.

In een cocaïnewasserij wordt de drug bewerkt voor verdere verkoop. De politie trof, naast tienduizenden liters aan chemicaliën, ook zo’n 100 kilo cocaïnebase aan. Daarmee wordt ‘onzichtbare’ cocaïne bedoeld. Oftewel: cocaïne die verstopt zit in ander producten. Bijvoorbeeld kledingstukken of shampoo, wat het smokkelen van de drug een stuk makkelijker maakt.

13 Columbianen

De politie pakten zestien personen op, waaronder 13 Colombianen. Ook vielen ze vrijdag loodsen binnen in Elshout en Apeldoorn, waar nog één iemand werd aangehouden. Daarnaast is de eigenaar van de manege opgepakt. Volgens Dagblad van het Noorden gaat het om een 64-jarige paardenfokker. Zijn buren omschreven hem als een ‘gewone man’

Grootste cocaïnelaboratorium ooit

Hoofdinspecteur André van Rijn vertelt aan het AD dat het om het grootste cocaïnelaboratorium gaat dat ooit is aangetroffen in Nederland. ‘Gezien het aantal mensen dat er werkte, de installaties, de grootte, de inrichting en de apparatuur, schatten we de productiecapaciteit op 150 tot 200 kilo cocaïne per dag. Dit aantal staat gelijk aan een straatwaarde van tussen de 4,5 en 6 miljoen euro’, laat hij weten.

Check de video voor een kijkje in de grootste cocaïnewasserij in Nederland ooit:

Bron: AD, Dailybuzz

Lees ook: