Skip to main content

Ophef na de wedstrijd op het WK om plek 3 Marokko – Kroatië. Spelers van Marokko waren na de verloren troostfinale woedend op scheidsrechter Abdulrahman Al-Jassim. Hakimi zocht zelfs de baas van de FIFA op.

Marokko – Kroatië

Kroatië won met 2-1 maar daar waren de spelers het niet over eens. Ze gingen na afloop gelijk verhaal halen bij de scheids en hun coach moest ze wegsturen.

Hakimi woedend

Hakimi is volgens de NOS in de catacomben van het Khalifa International-stadion tekeer gegaan tegen Gianni Infantino, de voorzitter van de FIFA. “Terwijl meneer Infantino stond te wachten voordat hij het veld op kon gaan, kwam Hakimi het veld aflopen en ging op Infantino af.”

Infantino

„Hij ging voor Infantino staan, op minder dan vijf centimeter.. Met stemverheffing ging hij tegen Infantino tekeer over de scheidsrechter. De bondscoach van Marokko zei vooraf te hopen dat het niet over de scheidsrechter zou gaan, de man uit Qatar, maar Infantino heeft hier, om het plat te zeggen, de zak gekregen van Hakimi. Het was pijnlijk.” aldus Tom Egbers die het zag gebeuren.

Het zou gaan om een niet gegeven strafschop na een duwtje dat de speler in zijn rug kreeg. De VAR, met ook de Nederlandse Pol van Boekel, grepen niet in. Kroatië kreeg ook geen strafschop toen Amrabat Gvardiol tegen de grond werkte.

Marokkaanse fans waren de hele wedstrijd al ontevreden over scheidsrechter Al-Jassim. Ze scandeerden herhaaldelijk „FIFA maffia.” aldus de Telegraaf.

Hieronder de beelden:

https://youtu.be/GyzUMRizYdY
https://youtu.be/jwf-3ZfebJ0

Via BSR Agency, Telegraaf, YT,

Leave a Reply