Skip to main content

Gio vertelt in zijn meest recente vlog dat hij graag met Lynn in de toekomst een kindje wil maar dat hier risico’s aan zijn verbonden. Ze hebben namelijk kans op een ziek kind.

Gio en Lynn over zeldzame ziekte

Gio vertelt in zijn vlog dat ze beiden een zeldzame ziekte te (kunnen) hebben, waardoor de kans op een gezond kind kleiner is dan normaal. In de video vertellen ze allereerst hoe zeldzaam de ziekte is: “Wij willen wat serieus bespreken, het is iets wat eigenlijk niet veel voorkomt.” Lynn vertelt verder: “Mijn tante is overleden aan CF (taaislijmziekte). Wat dus betekent dat mijn moeder eventueel drager zou kunnen zijn van de ziekte. En dat is zo, mijn moeder is daadwerkelijk drager van de ziekte. Ze zijn er bij Gio zijn vader achter gekomen dat hij ook drager is van de ziekte. Wat dus kan betekenen dat Gio of ik of allebei ook drager kunnen zijn van de ziekte.”

Vroegtijd overlijden door ziekte

De ziekte zorgt voor een probleem met de longen. Gio vertelt: “CF staat voor Cystic Fibrose, een longaandoening, maar in principe tast het je hele lichaam aan. Je lichaam maakt letterlijk taai slijm aan, waardoor alles uiteindelijk uitvalt. Je komt dan ook vroegtijdig te overlijden, je zal geen 80 worden.”

Ze zijn beide geschrokken door dit nieuws en willen dit met de rest van Nederland delen omdat het zo zeldzaam is: “Waar we dus kans op hebben, is dat ik (Gio) ook drager kan zijn. Het zou dus kunnen zijn dat we een ziek kind op de wereld zullen zetten. Het is dus een hele zeldzame ziekte waar we aan het begin heel erg van schrokken.” Het is nog niet bekend of ze ook daadwerkelijk dragers zijn van de ziekte, maar dat gaan ze onderzoeken: “We gaan ons binnenkort laten testen om te zien of wij ook dragers zijn van de ziekte.”

Veel steun voor Gio en Lynn

Er is veel steun voor de twee. Iemand schrijft: “Wat goed dat jullie hier aandacht aan besteden!! Ik ken zelf ook iemand met cf en meestal als ik hierover vertelde hadden mensen hier nog nooit van gehoord. Ik hoop natuurlijk dat jullie geen dragers zijn” en iemand anders schrijft “Hopelijk zijn jullie geen drager! Fijn om dit in ieder geval over een aantal weken te weten.. Mijn buurmeisje is op 13-jarige leeftijd er aan overleden. Het was heel naar om haar altijd zo te zien (als klein meisje aan de beademing). Veel succes gewenst!”. Een andere volger valt op dat Gio zijn prioriteiten zijn veranderd sinds hij een relatie heeft met Lynn: “Ik vind persoonlijk dat sinds je met Lynn bent je prioriteiten echt op een positieve manier zijn veranderd! Je bent echt veel meer met je familie bezig, wat natuurlijk gewoon hartstikke belangrijk is.”

Bekijk hier de beelden

Bron: Instagram, YouTube, Roddelpraat