Heftige beelden van extreem benauwde vader met corona gaan viral. ‘Zo confronterend’ (Video)

Dat je ernstig ziek kan worden van corona weten we inmiddels al, maar als je zelf geen klachten hebt sta je daar niet zo bij stil. Daar brengt Thierry van Es met zijn filmpje verandering in. Op Twitter deelt hij een video van zijn ernstig benauwde vader en dat levert veel geschokte reacties op.

‘Mijn vader wil wat zeggen. Hij kan het alleen niet. Want hij kampt na 6 weken corona-opname met ademhalingsproblemen en kan niet meer praten. Door littekenweefsel in z’n luchtpijp. Nu vechten voor lucht en lichtpunten‘, schrijft zoon Thierry bij de heftige video, waarop we zijn vader naar adem happend zien rondlopen.

Belangrijke boodschap

Ondanks dat Thierry’s vader niet meer kan praten, wil hij toch een belangrijke boodschap meegeven. ‘Zijn boodschap: Hou je alsjeblieft aan de regels. Het helpt’, aldus Thierry.

Mensen zijn geschokt

Veel mensen reageren geschokt op de beelden. ‘Wat confronterend Thierry!! En wat zal je je machteloos voelen’, zegt iemand. Een ander reageert: ‘Heftig. Nu weet ik weer extra waar ik het werk als bron- en contactonderzoekswerk voor doe. Om te helpen in te dammen. Sterkte.’ En nog iemand laat weten: ‘Godallemachtig, wat heftig! Ik krijg werkelijk tranen in m’n ogen. M’n nichtje Rune van 28 zit sinds maart hoofdzakelijk in een rolstoel omdat ze nog geen 20m kan lopen. Gezonde meid die ‘r bachelor voorlopig kan vergeten omdat ze gewoon geveld is. Sceptici… bek dicht! Echt!

Bekijk de heftige beelden hieronder:

Bron: Twitter

Lees ook: