Skip to main content

Nederland lijkt zich schrap te moeten zetten voor een ‘bizarre weersomslag’ zo meldt Weeronline. Zondag 21 januari nadert namelijk storm Isha ons land. Dit kan op maandag leiden tot zware windstoten van 90-110 km/uur in vooral de Noordelijke provincies. Er is kans op stormschade en overlast in het verkeer.

Storm Isha veroorzaakt zware windstoten

Meteoroloog Jaco van Wezel vertelt aan De Telegraaf: “Het aanwakkeren van de zuidwestenwind wordt veroorzaakt door storm Isha die koers zet richting ons land. Zondagmiddag waait het aan zee krachtig tot hard, windkracht 6-7 en zijn al zware windstoten tot 75 km/uur mogelijk. Landinwaarts waait het vrij krachtig, windkracht 5. De temperatuur stijgt dan verder naar 5-8 graden.”

Hoogtepunt storm

In de avond en nacht loopt de temperatuur verder op en trekt de wind verder aan: “Het hoogtepunt van storm Isha wordt bereikt tijdens de maandagochtendspits. Er trekken dan ook regenzones over het land. Houd er dus rekening mee dat het erg druk in de spits kan worden”, vertelt Van Wezel betreft het verloop van de storm.

Ook het KNMI waarschuwt: “Heel het land moet vanaf zondagavond laat tot halverwege de maandagochtend rekening houden met zware windstoten. Die komen uit zuidwestelijke richting en kunnen aan de kust een snelheid van 100 tot 110 kilometer per uur bereiken.

Bekijk hier de beelden

Bron: Instagram, De Telegraaf