Heinz brengt ijs met ketchup-, mayonaise- en barbecuesmaak op de markt

ketchup ijs

Ben jij een echte ijsverslaafde, maar begin je de bolletjes vanille, stracciatella of bosvruchten wel een beetje zat te raken? Dan moet je het nieuwe ketchup ijs van Heinz misschien eens proberen!

Heinz is natuurlijk vooral bekend voor hun wereldberoemde ketchup. Het zal je dan ook niet verrassen (of misschien toch wel?) dat de Amerikaanse voedsel producent met ketchup ijs op de markt komt. Ook hun andere sauzen komen als ijsvariant in de winkels te liggen, namelijk mayonaise, barbecuesaus, en de zogenoemde salad sauce en saucy sauce.

De nieuwe ijssmaken worden als doe-het-zelfpaketten verkocht, met alle ingrediënten die je nodig hebt voor een ‘overheerlijke’ verfrissing. Voorlopig zullen de pakketten alleen in Groot-Brittannië worden verkocht, maar niet getreurd. Heinz heeft het recept namelijk gewoon online gezet:

Zo maak je je eigen ketchup-ijs:

• 200g volle room
• 170g gecondenseerde melk
• 70g volle melk
• 70g ketchup

Bereiding:

  1. Laat alle ingrediënten minstens een uur afkoelen in de koelkast.
  2. Meng alle ingrediënten in een kom en mix het geheel zachtjes.
  3. Blijf aan een snel tempo mixen tot je pieken krijgt in het mengsel. Als je de kom ondersteboven houdt, mag het goedje er niet uitvallen.
  4. Laat het nog minstens drie uur opstijven in de diepvries, en je ketchup ijs is klaar!

Bron & beeld: HLN.nl

Check hier nog meer bizarre dingen die we in de toekomst gaan eten: