Het gaat beter met Nouri! “Kippenvel, zo mooi”

5 jaar nadat Abdelhak Nouri blijvende hersenschade opliep is er nu goed nieuws over hem, zijn toestand is naar omstandigheden verbeterd. Zijn broer Abderrahim geeft een update.

Abderrahim meldt “Hij is stabieler, rustiger. Eerst hield hij zijn voedsel niet binnen, maar sinds hij min of meer thuis is, is dat geen probleem meer. Hij is aardig op gewicht, meer helder en krijgt meer mee.”

Ook de communicatie gaat beter, en deze positieve ontwikkeling zorgt voor kippenvel bij zijn broer : “Naarmate het steeds beter met hem ging, herkenden we bepaalde dingen. Bijvoorbeeld als hij pijn had of anders wilde liggen. We stelden Abdelhak vragen. Als hij een vraag met “ja” wilde beantwoorden, moest hij zijn wenkbrauwen bewegen en bij “nee” moest hij niets doen. Dat testten we natuurlijk. Dat was bizar! Ik kreeg overal kippenvel, zo mooi”, aldus zijn broer Abderrahim in magazine Ajax Life.

Het verdriet bij de familie is natuurlijk nog erg groot: “Het doet ons als familie natuurlijk veel pijn, omdat hij vastzit in een situatie. Maar Abdelhak laat door een klein luikje nu wel iets van zich horen. Het doet ons goed dat hij ons hoort en begrijpt. En andersom. We horen hem, begrijpen hem en zijn bij hem. Hij hoeft zich geen zorgen te maken”

Beelden van Nouri na zijn debuut: