Hoe werkt sim-only nou eigenlijk?

sim only

Sim Only is een van de bekendste abonnementsvormen die het verplicht aanschaffen van een toestel verleden tijd maakt. Niet alleen zorgt dit ervoor dat je jezelf de nodige kosten bespaart doordat je enkel de kosten van je abonnement dient te betalen, ook stel jij jouw volledige abonnement zelf samen. Zo heb jij het heft zelf in handen, waardoor je zelf bepaalt hoeveel MB’s en belminuten voor jou een vereiste zijn. Maar hoe doe je dat?

Wat is Sim Only?

Sim Only is een abonnementsvorm die de gebruiker van mobiel bellen, sms’en èn internet voorziet. De naam zegt het al, maar met Sim Only ontvang je van je provider enkel een simkaart, waardoor je zelf voor een mobiele telefoon of smartphone kunt kiezen. Hoewel een Sim Only abonnement standaard over een belbundel beschikt, kun je er dus ook een internet bundel bij nemen. Voor deze bundels betaal je een vast bedrag per maand, waardoor je ook zelf bepaalt hoeveel je hier maandelijks aan wenst te besteden.

Voordelen Sim Only

Mobiele providers vergelijken doe je eenvoudig en snel. Wanneer je dit doet, zul je zien dat Sim Only relatief goedkoop is. Met Sim Only bundels bel, sms en internet je namelijk voor een laag tarief. Hoe groter de bundel, hoe lager het tarief per minuut. Los van de voordeligheid die Sim Only met zich meebrengt, kun je het formaat van jouw Sim Only bundels maandelijks gratis naar boven of beneden instellen. Verwacht je volgende maand bijvoorbeeld meer mb’s nodig te hebben dan je de afgelopen maand deed, dan stel je eenvoudig in dat je volgende maand meer mb’s en belminuten wenst te verkrijgen.

Populairste abonnement

Veel smartphone gebruikers vrezen voor extra kosten bij het bellen en sms’en middels een abonnement. Wil je voorkomen dat je ongewenst meer betaalt? Ga dan voor een Sim Only Red abonnement. Het Sim Only Red abonnement is het populairste abonnement dat Sim Only biedt, en niet zonder geldige reden. Met een Red Unlimited abonnement kun je namelijk onbeperkt bellen vanuit Nederland naar andere nummers in de EU. Wil je vooral gewoon bereikbaar zijn en acht je andere features onnodig? Dan is een voordelig Sim Only Start abonnement geschikt voor jou.

Verlengen of opzeggen

Enthousiast? Vanaf vier maanden voor het einde van je huidige contract kun jij jouw abonnement verlengen, veranderen of opzeggen. Je nieuwe abonnement gaat dan direct na afloop van je huidige contract in.