Skip to main content

Succesvol worden is voor veel mensen een groot doel in het leven. Toch is het soms best lastig te bepalen hoe je daar komt. Wij geven je de 5 beste tips om je doelen te behalen en op jouw manier succesvol te worden.

1. Bepaal jouw eigen definitie van succes

Wat houdt succesvol zijn voor jou in? Is dat je droombaan krijgen, een eigen onderneming hebben, expert zijn op een bepaald gebied, of gelukkig zijn met wat je hebt? Succes kan voor iedereen iets anders betekenen. Begin daarom met de basis: bepaal en noteer voor jezelf wat succesvol zijn, inhoudt. 

2. Werk met tussendoelen  

Overzicht is key. Wees georganiseerd, en schrijf precies op wat je wilt bereiken. Beter gezegd: bepaal je einddoel. Wat hierbij vaak wordt vergeten (en wel onwijs belangrijk is) zijn tussendoelen. Deel je doel op in kleine tussenstapjes die met enige redelijkheid te behalen zijn. Deze tussendoelen zijn eigenlijk kleinere acties die nodig zijn om je einddoel te bereiken. Door regelmatig een stap af te vinken, blijf je gemotiveerd en lijkt je einddoel haalbaarder. 

Als je einddoel is om die ene droombaan te krijgen, kan een tussendoel al zijn om een meeloopdag in te plannen of je aan te melden voor een cursus. Je mag jezelf ook best belonen met de kleine stappen die je maakt, want alles wat je afrondt, draagt bij aan je einddoel.

3. Wees geduldig 

Rome is niet in een dag gebouwd; en jouw toekomst ook niet. Bekijk je proces stap voor stap en wil niet té veel gedaan krijgen in een korte tijd. Het vergt geduld en tijd om bij je droom te komen, dus wees geduldig en geef jezelf die tijd. Je komt er wel.  

4. Laat je inspireren en adviseren

Als je even vastzit in je proces, kan het enorm helpen om je te laten inspireren en adviseren. Soms heb je meer diepgaande input nodig dan je van je partner of vrienden krijgt. Probeer dan eens het gesprek aan te gaan met een medium. Mediums kunnen een bijzondere visie delen over jouw toekomst en hebben soms antwoorden die je zelf niet zult vinden. Ervaren mediums zijn bijzondere gesprekspartners omdat ze je een luisterend oor bieden, enorm integer zijn en zich afstemmen op jouw energie. In principe hoef je daar niet je woning voor uit; je kunt een Medium ook op afstand om advies vragen via een chat. 

5. Inzet is alles 

Succesvol worden bereik je niet door je middelmatig in te zetten. Het behalen van grote doelen, vergt grote effort. Wil je bovengemiddeld presteren, dan zal je ook bovengemiddelde inzet moeten tonen. In sommige fases betekent dit dat je moet inleveren op vrije tijd en bereid moet zijn meer uren te steken in je eigen ontwikkeling dan een gemiddelde werkweek.