Skip to main content

Dit is zo’n verhaal dat je hart laat breken. Een trouwe hond is slechts een kwartiertje na zijn baasje overleden. De 25-jarige Stuart Hutchison verloor na een gevecht van acht jaar de strijd tegen een agressieve hersenkanker. Zijn Franse buldog week nooit van zijn zijde.

In 2011 werd de ziekte voor het eerst aangetroffen bij de Schot. Zijn hond Nero was al die jaren een grote steun in zijn strijd tegen de ziekte, en de twee waren onafscheidelijk. Vorig jaar kreeg hij te horen dat de chemo’s eindelijk aansloegen en hij aan de beterende hand was. Om het te vieren ging hij op vakantie naar Spanje met zij  vrouw Danielle, met wie hij een jaar eerder in het huwelijksbootje gestapt was.

Een maand later kreeg hij ineens pijn in zijn hand en bleek de kanker terug en bleek zich verspreidt te hebben over zijn hele hersenen en botten. Afgelopen maand overleed Stuart in zijn ouderlijk huis, omringd door zijn familie.

Danielle’s vader, die naar hun huis was gegaan om haar bril te halen, zag dat Nero zich vreemd gedroeg en bracht hem naar de dierenarts. Hoewel de hond daarvoor geen enkele gezondheidsproblemen had, bleek hij ruggengraatletsel en overleed hij een kwartier na zijn baasje.

Hond overlijdt

Bron: HLN

Leave a Reply