Hongerige dief steelt auto om naar de McDonald’s te gaan en brengt hem weer terug

Hongerige dief steelt auto om naar de McDonald’s te gaan en brengt hem weer terug

Een dief in Nieuwerkerk aan den IJssel is wel heel ver gegaan om zijn honger te stillen. Hij stal namelijk een auto om naar de McDonald’s te gaan en bracht hem vervolgens weer netjes terug.

De diefstal vond afgelopen zaterdagnacht plaats in de Zuid-Hollandse plaats. De eigenaar van de auto Nienke Schipper (34) vertelt aan het Algemeen Dagblad dat ze om 04:15 uur wakker werden van een telefoontje van de overbuurvrouw die een man met een hoody op hun oprit zag: “Mijn man rende naar het raam, maar toen was hij al met onze auto weggereden.’’

Tot hun verbazing hoorde ze rond 05:30 hun auto weer aankomen. “Mijn man is op zijn sokken naar buiten gegaan. Toen zag hij een jongen achteruit onze auto inparkeren in een van de parkeervakken.” Toen hij de jongen aansprak, antwoorde hij: “‘Sorry meneer, het was een noodgeval.’ Op de bijrijdersstoel lag een zak van de McDonalds die nog warm was. Van de politie hebben we gehoord dat hij wel heel veel voor één persoon had besteld. In de zak zat nog een cheeseburger zonder augurken.”