Horeca in protest: ‘Op 2 maart gaan de terrassen open!’

De horeca is er klaar met de lockdown: ze willen hun deuren openen. Een actiegroep van de Koninklijke Horeca Nederland roept collega’s massaal op om op 3 maart de terrassen te openen en klanten te ontvangen. Volgens horecabazen is de grens bereikt.

De lockdown zorgt voor grote problemen in de horeca. Bedrijven zijn ondertussen al negen maanden of langer dicht en komen in grote financiële problemen. Een actiegroep – wel lid maar niet opererend onder de vlag van Koninklijke Horeca Nederland – kiest voor harde actie: er wordt opgeroepen om op 2 maart massaal alle terrassen te openen.

‘Er moet iets gebeuren’

Dezelfde groep dreigde eerder al op 17 januari de deuren te willen openen, maar dat gebeurde toch niet. ‘Dat kwam omdat destijds ‘code zwart’ dreigde te ontstaan in de zorg’, vertelt woordvoerder Johan de Vos. ‘Maar heel veel horecamensen geven aan dat het niet langer meer kan op deze manier. Er moet iets gebeuren en alle collega’s in Nederland zijn welkom om zich aan te sluiten.’

Terrassen naar buiten

Volgens De Vos gaat er dit keer écht actie worden ondernomen. ‘Op 2 maart gaan de terrassen naar buiten‘, zo verzekert hij. ‘Want wij weten zeker dat we veilig en verantwoord onze zaken kunnen openen. Om te beginnen buiten met de terrassen. Uiteraard wel op anderhalve meter.

Bron: Omroep Brabant