Skip to main content

Advocaat van Ridouan Taghi Inez Weski is vrijdag gearresteerd. Dit melden meerdere bronnen die dichtbij een onderzoek staan. Nu zijn er meer updates over de reden.

UPDATE: OM verdenkt haar van onrechtmatig informatie heeft doorgespeeld aan de vermoede criminele organisatie rond Ridouan Taghi. Maar nu wordt ze ook verdacht van deelname aan een criminele organisatie, die bezig is met internationale drugshandel en witwassen, en het schenden van geheimen, aldus het OM.

Informatie gelekt

De arrestatie vond plaats nadat uit onderzoek bleek dat Inez Weski een rol zou hebben gespeeld in het doorspelen van informatie over Taghi. Ze is nu ingesloten en zal worden verhoord. Het onderzoek zou al geruime tijd tegen haar lopen. Uit ontcijferde berichten zou zijn gebleken dat zij mogelijk informatie van haar cliënt naar buiten bracht.

Genoeg Bewijs Weski?

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft meer dan genoeg bewijs maar zou haar arrestatie hebben afgewacht na het Marengo-proces. Verder kan het OM nog niet op de berichtgevingen reageren.

Beschuldigingen

André Seebregt, de advocaat van Taghi’s neef en ex-advocaat van Taghi , zou dit al eerder hebben verklaard dat Weski zich hieraan ze hebben schuldig gemaakt. Hij zou hebben beweerd dat ze berichten vanuit de EBI in Vught waar hij vastzit, zou hebben doorgespeeld onder druk van haar cliënt. Dit ontkende ze eerder.

Neef Taghi

Eerder werd de neef van Taghi , Youssef T. ook al gearresteerd en veroordeeld tot vijfeneenhalf jaar cel. Hij speelde een sleutelrol in de criminele organisatie van zijn neef. Hij speelde meerdere berichten door naar buiten.

Bekijk de beelden hier:

Bron: Telegraaf

Leave a Reply