Internationale artiesten: ‘Zwarte Piet Is Racisme en moet weg!’

Zwarte Piet is steeds meer een internationaal ding aan het worden. Veel artiesten en bekendheden worden steeds sterker in hun mening erover. O.a. Trey Songz, Kim Kardashian en Waka Flocka Flame hebben hun mening geuit, nadat een artikel erover op nieuwszender Al Jazeera viral ging.

Volgers van een Facebookgroep hebben voor de reacties en een artikel in Al Jazeera gezorgd. Daar hebben veel van de artiesten en beroemdheden het dan ook gezien. “Wij willen de wereld laten zien hoe racistisch dit ‘traditionele’ feest daadwerkelijk is, zodat het stopt óf aangepast wordt. We willen een oplossing die mensen met een donkere huidskleur geen pijn meer kan doen.”

Wacka Flocka schrijft boos: “Netherlands I can’t fucking believe this I’m disappointed because the people showed me so much love man I fucking hurt  #NetherlandBand until y’all apologize and erase this fucking Holiday!!!!! Stop spreading global hate #and separation!!!! repost repost repost please https://www.google.nl/amp/s/www.aljazeera.com/amp/indepth/features/zwarte-piet-black-pete-dutch-racism-full-display-181127153936872.html18h

Ook Nederlandse artiesten hebben de actie gezien en doen mee. Ronnie Flex meldt: Shit ik laat altijd zien waar ik sta elke dag van het jaar maar er is veel druk nu dus mooi moment om dit weer te pushen.. heb eerlijk gezegd geen zin en motivatie meer om in discussie te gaan en over en weer en al die shit.. sinds ik een dochter heb heb ik niks meer met niemand te schaften weet alleen dat ik haar right from wrong moet meegeven dat is alles wat ik weet.. all yall high profile black celebs die hun mond houden yall fake.. white celebs zelfde verhaal maar dan zegt het eigenlijk ook wel direct een beetje waar je staat in dit ding.. shit dat is hoe ik me voel en het spijt me niet… jullie weten hoe ik rock, ik laat de spirit van mijn voorouders vrij everytime i touch mic… Fok racisme en iedereen die hieronder met een weerwoord probeert te komen (tenzij je shi 12 jarige fortnite speler bent)

Bekijk hieronder de posts en reacties:

https://www.instagram.com/p/B4zPq-HAJS9/
View this post on Instagram

🤔

A post shared by Jayh Jawson (@jayh_jawson) on

https://www.instagram.com/p/B4zEWu7H3R5/