Skip to main content

Je moet als terrorist wel echt heel dom zijn als je je identiteitsbewijs achter laat op de plek van je aanslag. Toch gebeurde dit bij Anis Amri, de terrorist van de aanslagen in Berlijn, hij liet namelijk zijn identiteitsdocument achter in de vrachtwagen waarmee hij langs de kerstkraampjes scheurde. Je zou denken dat het wellicht een nep document is, maar op het document stond duidelijk zijn naam. Of was hij die verloren? Of zijn die papieren bewust achtergelaten?

Dit is niet de eerste keer dat terroristen hun identiteitsbewijs achter laten, sterker nog bij zowel de aanslagen in 9/11 als in Parijs en Nice werden de passpoorten van de terroristen relatief eenvoudig terug gevonden. Het lijkt het op een bewuste actie is van terroristen. We kijken naar 2 verschillende bronnen van mogelijkheden, complottheorieen en wat de experts zeggen.

COMPLOT THEORIE?
Als we diverse complottheorieën mogen geloven, dan is de reden dat de identiteitspapieren altijd worden gevonden omdat ze daar door betreffende overheidsorganen worden geplaatst om zo een dader te kunnen aanwijzen.

https://www.youtube.com/watch?v=9aqYiTRPlyM

EXPERTS TERRORISMEBESTRIJDING:
Volgens Experts is het een papieren actie, zo ook waarschijnlijk bij Amri. Een aanpak die niet zo ongewoon is bij terroristen. Ze doen dat maar met één doel: om zo als bekende martelaar te sterven, en de bevolking ‘angstig te maken voor de Islam’. Zo vertelt terreurexpert Ahman Mansour daarover: “Terroristen zijn narcisten. Ze willen het liefst een gezicht hebben en laten daarom graag hun identiteitsbewijs na”.

Bron: Limburger

Leave a Reply