‘Jamal Ben S.’ opgepakt na Sky ECC operatie!

UPDATE: Eerder werd bekend dat er een inval was in het huis van de grote rivaal van Rico Verhoeven bij Glory, kickbokser ‘Jamal Ben S’. Het was onduidelijk of hij ook was gearresteerd. Nu is bekend gemaakt dat hij ook daadwerkelijk is opgepakt. Zo meldt AD zojuist.

‘Jamal Ben S.’ opgepakt

Jamal is een van de 48 personen die zijn opgepakt na de grote operatie ‘Sky’. Dit gebeurde na de kraak van de politie op het door de georganiseerde misdaad geliefde communicatiemiddel, de Sky ECC-cryptofoon.

Sky ECC

De dienst Sky ECC is de sponsor van Jamal. Inmiddels heeft de politie in Nederland en België in totaal al 1 miljard criminele berichten onderschept die via de dienst werden verzonden. 

Politie: ,,Het onderzoek heeft hiermee de georganiseerde misdaad hard geraakt. Veel gebruikers van EncroChat zijn vorig jaar overgestapt naar Sky ECC. Het bedrijf is inmiddels wereldwijd de grootste aanbieder van crypto communicatie met zo’n 70.000 gebruikers. In Nederland zijn ongeveer 11.000 Sky-accounts toegewezen aan Nederlandse gebruikers.”

Vanaf februari 2021 heeft de politie drie weken live meegelezen.

Hieronder beelden en meer info over de grote actie:

Bron: AD. Youtube