Skip to main content

Het werd een grote hype, de opening van FC Kip kon de drukte niet meer aan en moest gelijk dicht voor verbouwing. Jandino Asporaat heeft nu gereageerd op de felle kritiek die hij kreeg over o.a. de hoge prijzen en wachtrijen.

Kritiek FC Kip: Hoge prijzen, wachtrijen

Bezoekers moesten bijna vijftig euro afrekenen voor een menu, zo is te zien in een item van Telegraaf (video hieronder). De kritiek begon dan ook te groeien met reacties als ,,Ik dacht ook al: dat is niet goedkoop. Ik kon beter naar een restaurant gaan.”

Er kwam ook kritiek van journalisten en BN’ers: ,,Je hebt een gigantische keuken en dat is niet mals, hè? Zo’n keuken kost zo twee of drie ton. Dat is echt wel dat je denkt: oeh, spannend, even een lening afsluiten” aldus Miljuschka. Wilfred Genee: ,,Is dat niet een trend? Dat mensen na een week of drie denken: FC Kip, zoek het uit!”

Jandino reageert

Jandino zélf heeft gereageerd op alle kritiek. Hij meldt in een statement dat alle kritiek een hype is en wijst naar alle genietende mensen die het naar hun zin hebben in het restaurant. Lees hieronder zijn hele statement:

“Voor Fc Kip open ging, schreven ze; nu is het te laat, had hij 10 jaar geleden moeten doen. Na een week mega succes, vallen ze over elkaar heen om te schrijven, het is een hype: dit is zo voorbij😉 Voor alle mensen die op dit moment dromen hebben, maar geen stap durven te zetten, door kritiek van anderen. Ik snap je angst, maar hoe sneller je leert om de ruis van buiten uit te zetten en leert luisteren naar je inner stem, ga je merken dat je wel op het juiste pad zit. Focus.

Op zulke momenten, moet je terug naar binnen, terug naar God en beseffen dat deze droom aan jou is gegeven, niet aan iemand anders. Dus jij moet geloven, niet iemand anders. Focus, werk hard, wees trots, bid en blijf altijd dankbaar. Weet dat ook ik altijd nee’s te horen krijg. Toen ik 20 jaar geleden begon met theater schreven de recensenten: Nee, dit gaat in Nederland niet werken, misschien een paar shows in Rotterdam, maar meer niet. Geen lange carrière..😂🤷🏾‍♂️ Toen ik mijn aller eerste film aankondigde. Nee!! Dit gaat floppen, er is hier in Nederland geen markt voor zeiden ze.

Zie gisteren weer in de zaak, allemaal lachende mensen en besef dat dit veel verder gaat dan een Droom. Dit is meer dan lekkere kip😊 Wat ik het meest te horen krijg is; ik ben trots op je en vaak ook; je motiveert mij om ook mijn doelen achterna te gaan💪🏾”

Bekijk hier de kritiek video’s en reactie van Jandino