Johan Derksen: “Bij RTL Boulevard ook medewerkers verrot gescholden!”

rtl boulevard

Johan Derksen, vaste tafelheer bij Vandaag Inside, vertelt dat niet alleen bij De Wereld Draait Door de werksfeer onveilig was. Volgens hem stonden bij RTL Boulevard de meiden ook te huilen op de gang. Na alle ophef over Matthijs van Nieuwkerk doet hij een boekje open over wat er achter de schermen gebeurt. Hij zegt niet verbaast te zijn over de onthullingen over DWDD. Hij zei dat hij al vaker in zijn leven verhalen hoorde over “verziekte werkculturen op tv-redacties”.

RTL Boulevard

Hij vertelde dat zijn dochter vertelde over haar stagetijd bij RTL Boulevard. Dat hij hoorde van haar dat ook daar op de redactie het niet altijd gezellig was. “Ik kijk er niet van op. Jaren geleden liep mijn oudste dochter stage bij Boulevard.”

Zijn dochter kwam volgens Johan thuis met heel rare verhalen. Zo vertelde ze wat voor een “gekkenhuis” het er was. “Op de gang stonden steeds meiden te huilen die helemaal verrot gescholden waren omdat de reportage niet goed was. Ze stonden dan echt hysterisch te janken.”

Softies

Een van de vaste presentatoren en van RTL Boulevard zit bij Johan aan tafel als hij deze uitspraken doet. “Herken je dit John (van den Heuvel)?” vraagt Wilfred Genee aan hem.

“Nee”, antwoord hij. Hij sluit zich aan bij Johan die vond dat de werknemers die aan de bel trokken bij DWDD “softies” zijn. “Dat is eigenlijk ook wel weer wat jij (Johan) zegt… Er is op een gegeven moment daar (RTL Boulevard) een cultuurtje wel geweest denk ik van: Als je een beetje te hard wordt aangepakt, zijn ze meteen in tranen. Je moet ook af en toe wel even een beetje ballen hebben.”

DWDD

Eerder zei Johan hetzelfde soort dingen over de werknemers van DWDD die naar voren kwamen over het wangedrag van Matthijs. “Ik kan me wel voorstellen dat je af en toe totaal uit je dak gaat. Als je dan merkt dat iemand niet scherp is of het shot mist, dan kan ik ook wel uit mijn plaat gaan.”

Bron: Mediacourant