Jongen probeert 1900 euro van vader te stelen via WhatsApp! Wordt exposed!

Oplichters via WhatsApp is niets nieuws, maar deze jongen loopt op een hele domme manier met zijn hoofd tegen de lamp. Hij probeert met de klassieke zoon/dochter truc iemand te bestelen.

Deze vorm van oplichting komt misschien wel het vaakst voor. Iemand die een random nummer stuurt dat hij de zoon/dochter is en een nieuwe telefoon heeft. Daarna volgt de vraag of er geld overgeschreven kan worden omdat de bank-app het nog niet doet. Deze jongen, Hounsi, doet zich voor als Sander en app’t iemand met de vraag of hij 1900 euro kon overmaken voor rekeningen.

Jongen licht ‘vader’ op via WhatsApp

Gelukkig komt door een domme stoot van de jongen de ‘vader’ er voor het overschrijven achter dat hij wordt opgelicht. Zijn zoon ‘Sander’ had namelijk zijn rekening nummer doorgestuurd met zijn echte naam ‘Hounsi’. Door deze grove fout wist de man dat hij werd opgelicht via What’s App door een random jongen. Hoewel Hounsi er snel achter kwam en het bericht zijn rekening nummer verwijderde, was het al te laat voor de vader. Gelukkig kwam hij er nog op tijd achter!

Lees het volledige app gesprek van de oplichter en de vader hieronder.

Bron: Clint