Skip to main content

De winst van Wilders en de PVV bij de Tweede Kamer verkiezingen heeft veel losgemaakt in Nederland en de rest van de wereld. Het internet staat vol met filmpjes waarin mensen zeggen Nederland te verlaten vanwege de uitkomst.

Grappen over de winst Wilders

Op sociale media verschijnen allerlei video’s waarin jongeren grappen maken dat ze emigreren naar Marokko of Turkije. De PVV heeft 37 zetels behaald en dat maakt veel los. Volgens critici is Wilders de laatste jaren milder en wordt hij ook wel Geert Milders genoemd. Wat er allemaal gaat gebeuren is nog niet bekend maar het internet staat in ieder geval vol met komische filmpjes.

Jongens ‘naar Marokko’

In de video zijn drie Marokkaans-Nederlandse jongens te zien. Er wordt aan ze gevraagd hoe het met ze gaat en waar de reis naartoe gaat aangezien het filmpje is opgenomen op Schiphol “Ja we gaan terug naar Marokko man”. Waarop de persoon die filmt verbaasd reageert, “Terug?”.

Ze verklaren waarom ze weggaan: “Geert is aan de macht gekomen dus ik dacht ik ga maar alvast. Scheelt een hoop gezeik”. Er wordt ook aan ze gevraagd wat ze het meeste gaan missen aan Nederland, in tranen reageren ze op de vraag: “Ik denk vooral mijn Nederlandse vrienden. Daniel, Geert en Bram en ik denk ook haring, poffertjes, kibbeling en frikandel.” Ze proberen het positief te bekijken: “Gelukkig kunnen we dit ook eten in Marokko”. Is er iets positiefs aan het vertrek? “Ja het weer!”.

Bekijk hier de beelden

Bron: TikTok, Dumpert, Facebook, Beeld: BSR Agency