Skip to main content

Joost Klein, de artiest die Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival, is nogal onder vuur komen te staan in het buitenland. Er is wat ophef ontstaan over een nummer van hem waarop hij rapt dat hij van Rusland houdt. Inmiddels heeft Joost gereageerd.

Joost Klein ‘Ik hou van Rusland’

Het gaat over het nummer Jackass, dat in maart 2022 werd gedropt. De kritiek barstte los nadat het nummer vandaag werd gedeeld op X door een Oekraïense influencer. Er wordt gerapt: ‘Ik hou van Rusland, ik hou van Russische vrouwen’.

Kritiek in buitenland

Een van de critici meent: „Joost Klein, vertegenwoordiger van Nederland op Eurovisie 2024 bracht een lied uit over ’liefde voor Rusland’ en het willen trouwen met een ’Russische vrouw’, uitgebracht in maart 2022 (een maand na de grootschalige Russische invasie van Oekraïne). In 2023 nam hij een nummer op met een groep genaamd Russian Village Boys.”

Joost reageert

Nu heeft Joost gereageerd via zijn management. Het nummer werd namelijk ruim voor de invasie opgenomen: “Joost heeft met zijn nummers nooit een politiek statement gemaakt en maakt muziek met like-minded mensen. Hij houdt van het gebruiken van satire, metaforen, absurdisme en hyperbolen om zichzelf uit te drukken. Simpelweg spelen met taal. Het lied Jackass werd al ruim voor de inval van Rusland in Oekraïne gemaakt, heeft totaal geen betrekking op wat voor verschrikkelijks daar nog steeds gebeurt, en is niet pro-Russisch.”

Bekijk hier de kritiek en beluister het nummer:

Via Telegraaf Twitter YT