Joran van der Sloot in gevangenis besmet met corona: ‘Hij is er slecht aan toe’

Joran van der Sloot

Joran van der Sloot, de Nederlander die vastzit in Peru vanwege een moord op het Peruviaanse meisje Stephany Flores, is in de gevangenis besmet geraakt met het coronavirus, zo meldt RTL Nieuws. Hij zou positief getest zijn en ‘aan alle symptomen lijden’.

Jorans familie zou om hulp gevraagd hebben bij de Nederlandse ambassade in Peru, omdat Joran in de gevangenis in de stad Juliaca geen medische hulp zou krijgen. Een naast familielid vertelt aan RTL: “Hij is er slecht aan toe en krijgt geen hulp van een dokter.” Naast Van der sloot zouden zeker vier medegevangenen en zeven bewakers het coronavirus hebben opgelopen, waarbij één gevangene al overleed.

Joran van der Sloot zit in Peru een gevangenisstraf uit van 28 jaar, nadat hij schuldig werd gevonden aan de moord op de moord op de Peruaanse studente Stephany Flores op 30 mei 2010. Daarnaast wordt hij verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway op Aruba op 30 mei 2005. In 2018 kwam hij nog in het nieuws omdat hij verdacht werd van het witwassen van 350.000 euro aan crimineel geld vanuit de gevangenis, met hulp van zijn vriendin Leidy.

Bron & beeld: Trouw, RTL Nieuws

Lees ook: