Skip to main content

Er zijn nieuwe beelden van Joran van der Sloot in de gevangenis verschenen. De beelden gaan het hele internet over en zorgen voor discussie. Hij zit al sinds 2010 in de streng beveiligde Challapalca-gevangenis in Peru.

Nieuwe beelden Joran van der Sloot

Op de beelden is te zien dat Joran meedoet aan een oefening in de gevangenis. De nieuwe beelden zijn gedeeld door de Peruviaanse zender Latina. Hij eert de nationale vlag van Peru terwijl hij met andere gevangenen over de binnenplaats van de gevangenis loopt. Er zijn meerdere gevangenisbewaarders aanwezig en er wordt uit volle borst meermaals ‘lang leve Peru!’ gezongen. 

Mensen gaan los over de opmerkelijke video over het uiterlijk en fysiek van Joran vergeleken met eerdere beelden: “Die gast wordt alleen maar vetter en vetter in de gevangenis.”…. “Die slijmbal doet alles om eerder vrij te komen. Hij zal er zelf wel weer beter van worden.”… “Nog genoeg vlees op de botten heeft die dus zal wel een goed hotel zijn”

Afgelopen jaar heeft hij een flinke strafvermindering gekregen omdat hij bekende Holloway te hebben vermoord. Als hij zich goed gedraagt in de gevangenis komt hij in 2045 op 57-jarige leeftijd vrij. Eerder zou hij pas vrijkomen als hij 80 is, maar zijn bekentenis heeft hem in dit geval geholpen.

De biecht van Joran

Afgelopen jaar kwam de documentaire ‘De biecht van Joran’ uit op Videoland. In de docu bekent Joran dat hij Natalee Holloway heeft vermoord. Kees van der Spek deelde zijn mening naar aanleiding van Joran’s bekentenis. Hij gelooft niet dat Joran van der Sloot Natalee Holloway heeft vermoord. Kees onderzocht samen met Peter R de Vries deze zaak jarenlang.

Hij vindt dat Van der Sloot de bekentenis aflegt, omdat hij wil profiteren “Hij wil er zelf beter van worden. Als hij nu de moord bekent, bekent hij dat hij haar gedood heeft. Bij ons programma met Peter R heeft hij alleen toegegeven dat zij onwel werd en dat hij het lichaam heeft weggemaakt.” Kees van der Spek blijft erbij dat de eerdere bekentenis die Joran deed bij hem en Peter de waarheid zou zijn.

Bekijk hier de beelden

Bron: Instagram, RTL Nieuws